Kurumsal Almanca Eğitimi
KURUMSAL EĞİTİMLER
Kurumsal Almanca Eğitimi ile daha başarılı çalışma arkadaşları!
PRODAF, Kurumsal Almanca eğitimi ile personellere ve yöneticilere sağlam bir Almanca bilgisinin yanı sıra, Alman çalışma kültürü, şirket yaşamı gibi alanlarda da bir ön bilgi öğrenmelerini sağlar. PRODAF ile sağladığı bir Almanca eğitiminin ardından, çalışanlar ve yöneticiler iş hayatlarında sorunsuz bir şekilde Almanca iletişim kurabilirler.
Kurumsal Almanca Eğitimleri Nasıl Uygulanır?
Kurumsal Almanca eğitimlerinde, Almanca eğitim almak isteyen personel ya da yöneticiler, eğer hiç Almanca bilgisine sahip değilse, ilk olarak Genel Almanca eğitimi sunulur. Bu eğitimde, dilin genel mantığı, günlük konuşmalar gibi temel bilgiler verilir.
Öğrencinin B1 seviyesi ve üzerinde olması durumda ise, kurum ihtiyaçlarına yönelik programlar hazırlanabilir. Temelde yine Genel Almanca dil bilgisi konularını içeren ama şirket çalışanın/ yöneticinin kariyeri için gerekli olan kelime dağarcığını kazandıran bir kurumsal Almanca ders programı uygulanır. Kurumsal Almanca eğitimlerinde, bu gibi içerikler mevcuttur:
İş toplantıları, yemekleri ve seyahatleri
Konferans, mülakat ve sunumlar
Resmi yazışmalar ve rapor hazırlama
Telefon görüşmeleri
İş ve ekonomi gazete ve dergilerini okuyup anlama
Mesleki jargon ve terminoloji
Uluslararası iletişim ve kültürler arası tolerans ve anlayış
İşe alma ve ekip kurma
Kurumsal Almanca eğitimlerinde, İş Almancası‘nda da olduğu gibi, meslek için Almanca ders kitapları kullanılır. İş Almancası materyalleri eşliğinde, şirket çalışanı ya da yöneticisi, genel iş hayatında kullanılan dile hakim olur. Fakat PRODAF, sadece bu materyallere başvurmadan, şirketin sektörü ve şirket çalışanın çalışma alanını göz önünde bulundurarak ek materyaller de kullanır. Böylece, kurumsal Almanca eğitimleri, tam anlamıyla ‘hedefe yönelik’ olacak bir şekilde tasarlanır.
Şirketler ihtiyaca ve katılımcı sayısına bağlı olarak, çalışanlarına iki şekilde eğitim aldırabilirler;
PRODAF Şubesindeki Eğitimlere Katılım
PRODAF da hangi programın veya seviyenin hangi tarihlerde açılacağı yıllık planda belirlidir. Adaylar, gerçekleştirilecek seviye belirleme sınavından sonra tercihleri doğrultusunda uygun olan sabah, akşam veya hafta sonu periyodlarına dahil olabilir. Şirkete raporlama, karşılıklı belirlenen periyotlarda, şubelerdeki Operasyon Bölümleri tarafından yapılır. Dönem bilgileri için lütfen iletişime geçiniz.
Şirketlerin Kendi Gruplarını Oluşturması
Şirket çalışanlarına yönelik gerçekleştirilecek Seviye Belirleme Sınavı ve İhtiyaç Belirleme toplantıları sonrasında tasarlanacak özel içerikle eğitimlerine başlayabilirler. İhtiyaca yönelik tasarlanacak özel eğitimlerin içeriği PRODAF tarafından oluşturulur ve uygulanır. Eğitimlerin gün, saat ve haftalık yoğunluğu şirket ile karşılıklı olarak belirlenir. Grupların alacağı toplam eğitim saati ise gerçekleştirilen ihtiyaç analiz çalışmaları sonucunda ulaşılmak istenen hedef içeriğe göre PRODAF tarafından belirlenir.
KURUMSAL EĞİTİM TASARIM MODELİ
1.Aşama: İhtiyaç Analiz ve Durum Belirme
Seviye Belirleme Sınavı adayların eğitime hangi seviyeden başlaması gerektiği ile ilgili çalışmadır. Sınav sonucunda yapılacak bire bir görüşmeler ise eğitim içeriğinin kişinin ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulabilmesine yöneliktir. Kullanılacak materyal tespiti ise tüm bu çalışmaların sonucunda yapılır.
2.Aşama: Eğitim Tasarımı
Programın haftalık yoğunluğunun ve hedef seviyeye ulaşmak için yapılacak toplam ders saatinin bir zaman planı ile birlikte firmaya sunulmasıdır. Bu sunumda tüm maliyet hesapları ve ihtiyaca yönelik dizayn edilen eğitim içeriği ile ilgili detaylar aktarılır.
3.Aşama: Raporlama
Eğitim devam ederken, özellikle eğitimin verimliliğini kişi bazlı şirkete bildireceğimiz raporlardır. Programın haftalık ders yoğunluğuna göre şirket ile karşılıklı olarak belirlenen periyotlarda kişilerin devam ve not durumları düzenli olarak, ilgili kişi/lere raporlanır. Her seviye sonunda da ortalamalar ve kişisel gelişim performansı detaylı olarak raporlanır.